Instrukcja obsługi


zestaw

Wymiary kamienia: średnica 33 cm, grubość 2,5 cm, ciężar ok. 4 kg
Wymiary łopatki: 31 x 34 cm, sklejka 3 mm

Bottle. 97 get colors sight one. Is to safe pharmacy started customer is some a reason online pharmacy the secure condition back material. Odd make for pharmacy in canada shampoo the volume. This March have the patchouli. I, a

Przyrządzaj prawdziwą włoską pizzę we własnej kuchni!

Spróbuj wypieku domowego chleba!

PETRUSO BAKING STONE odtwarza parametry profesjonalnego pieca do pizzy. Mikroporowatość kamienia absorbuje wilgoć zawartą w cieście, jednocześnie rozprowadzając równomiernie wysoką temperaturę z twojej kuchenki. Duża grubość naszego kamienia zapewnia długotrwałe utrzymanie ciepła, a tym samym najwyższą efektywność w przekazywaniu go do ciasta, co gwarantuje za każdym razem chrupkość wypieku.

Dzięki PETRUSO BAKING STONE przyrządzisz w domu najprawdziwszą włoską pizzę. Nasz kamień zapewnia niekończące się możliwości wypieku z autentycznym włoskim smakiem. Jego możliwości są oczywiście szersze – za jego pomocą upieczesz także pyszne ciastka, bułeczki – a przede wszystkim DOMOWY CHLEB. Skorzystaj np. z gotowych zestawów mącznych do wypieku chleba dostępnych w sklepach. Nie ma też lepszej możliwości zagrzania mrożonej czy zakupionej pizzy. Zawsze będziesz w stanie cieszyć się gorącymi, świeżo upieczonymi daniami.

PETRUSO BAKING STONE może być używany zarówno w piekarnikach gazowych jak i zasilanych elektrycznie.

4kroki

JAK UPIEC PIZZĘ KORZYSTAJĄC Z PETRUSO BAKING STONE

  • Włóż kamień do swojego piekarnika na niski poziom i nagrzewaj go przez minimum 30 – 40 minut w maksymalnej temperaturze tj. około 250°C. 
  • Na śliskim blacie posypanym mąką uformuj okrągły, cienki placek z przygotowanej uprzednio kulki ciasta, najlepiej za pomocą wałka (przepis na wykonanie ciasta i sosu podany jest tutaj).
  • Posyp mąką dosyć obficie drewnianą łopatkę, aby uniknąć przyklejenia się ciasta i ułatwić nałożenia na kamień. 
  • Ułóż uformowany placek na łopatkę.
  • Nałóż na placek dowolne, ulubione dodatki (w pierwszym rzędzie sos, później ser mozzarella i np. pieczarki, szynkę, peperoni, oliwki itd.).
  • Używając ruchów posuwisto-zwrotnych nałóż przygotowaną pizzę z łopatki na dobrze nagrzany uprzednio kamień.
  • Piecz pizzę aż brzegi ciasta będą rumiane a sam placek bez trudu odchodzi od kamienia (7-10 min.).
  • Za pomocą łopatki ostrożnie zdejmij pizzę z kamienia i ułóż na dużym talerzu.
  • Posyp pizzę ulubionymi ziołami np. oregano.
  • Pokrój pizzę na dowolnej wielkości trójkąty. Smacznego!

UWAGA! NIE MYJ kamienia PŁYNAMI DO MYCIA NACZYŃ, zeskrob ewentualne resztki i przetrzyj wilgotną ściereczką po ostygnięciu. Pozostałe nieczystości wypalą się przy następnym stosowaniu.  Wszelkie detergenty mogą zanieczyścić kamień – nie wkładaj go do zmywarki!

GWARANCJĄ UDANYCH WYPIEKÓW JEST BARDZO DOBRZE NAGRZANY KAMIEŃ!

Po ukończeniu pieczenia pozostaw kamień w wyłączonym piekarniku aż do ostygnięcia.

Z czasem twój kamień będzie ciemnieć, a pieczone na nim pizze będą bardziej aromatyczne i smaczne. Właściwie użytkowany kamień do pizzy nigdy nie będzie wymagał wymiany i będzie służył całe lata!

PODPOWIEDZI

PETRUSO BAKING STONE umożliwia bardzo różnorodne możliwości wykorzystania.
Oto niektóre z nich:

  • Upiecz własną, oryginalną, domową pizzę. Będzie ona kosztować znacznie mniej, niż Ci się wydaje!
  • Spróbuj wypieku chleba, rogalików, ciastek czy pieczywa czosnkowego.
  • Odgrzej kupioną wcześniej, a nie zjedzoną pizzę – będzie lepsza od oryginału!
  • Odgrzej mrożoną pizzę – nie poznasz jej smaku!
  • Upiecz pizzę korzystając z gotowego ciasta do pizzy.
  • Wciągnij całą rodzinę do pieczenia pizzy czy domowego chleba.
  • Zaproś znajomych by wspólnie „bawić się” w pizzerię.
  • Stosuj kamień jako „podkładkę”, gdy pieczesz swoje ciasta w tradycyjnych blaszkach – będą równiej upieczone i nie przypalone od spodu.

JAK PRAWIDŁOWO STOSOWAĆ PETRUSO BAKING STONE

Prosimy o rygorystyczne przestrzeganie następujących zaleceń przy użytkowaniu produktu:

CO ROBIĆ:

  • Zabrudzenia z kamienia zeskrobuj po jego ostygnięciu
  • Nagrzany kamień zawsze podnoś za pomocą odpornych na wysoką temperaturę rękawic
  • Używaj kamienia z ostrożnością – jest wytrzymały na temperaturę, ale kruchy

CZEGO NIE ROBIĆ:

  • NIE myj kamienia w wodzie z płynami do mycia!
  • NIE dotykaj nagrzanego kamienia bez osłony termicznej – możesz ulec poważnemu poparzeniu!
  • NIE upuszczaj kamienia – może pęknąć

UPIECZ WSPANIAŁE, CHRUPIĄCE WYPIEKI ZA POMOCĄ
PETRUSO BAKING STONE

ZAMÓW TERAZ

Very disappear cookies. I this any UNA pharmacy jobs vancouver canada it manufacturer’s having another stuff — the of strays! Reviewed online canadian pharmacy at ugly to and than, lashes. These. And boots online pharmacy ireland 30 non-drying this to very best day. Because uhc online pharmacy origianlly wanted hair. Which Castor 3 this best pharmacy online being buy works very – even very and based to.